Detalji stravičnog ubistva u Hercegovini: Svemu prethodila prepirka

Jutros oko 2 sata dva muškarca su smrtno stradala u pucnjavi u ispred caffea Zmaj u Gorici, dok su jedan teže i jedan lakše ranjeni. Kako se neslužbeno doznaje ubijeni su 34-godišnjak i 60-godišnjak.

Teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

“Dvije osobe ubijene su, a dvije teško ranjene u pucnjavi koja se dogodila 4.8. oko 2 sata u mjestu Gorica, Stubli, opština Grude. Prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe slava parohije, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale 2 osobe a 2 su ranjene. O događaju je obavještena policija, koja je izašla na lice mjesta gdje su zajedno sa dežurnim tužiocem obavili uviđaj i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja. Naredit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i preduzeti će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ”Ubojstvo” i ”Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, potvrdila je za Bljesak.info Petrunjela Matijević, viša stručna saradnica i službenica za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva ZHK u Širokom Brijegu.

Oglasila se i policija.

“Dana 4. avgusta u 02,01 sati PU Gude zaprimila je prijavu da je u mjestu Gorica, opština Grude, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja kojom prilikom je više osoba ustrijeljeno. Na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Grude i radnici Doma zdravlja Grude, a o navodima iz prijave obaviješten je i dežurni kantonalni tužilac  koji je takođe izišao na mjesto događaja. Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, a još dvije su zadobile povrede iz vatrenog oružja”, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona. Navodi se da su policijski službenici lišili slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog djela.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top