Od sutra kreću turistički vaučeri: Evo kako se prijaviti i koji su uslovi

Od sutra, 1. jula, moguće je početi koristiti turističke vaučere u Republici Srpskoj, najavili su iz Ministarstva trgovine i turizma.

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100,00 KM i može se koristiti jednom u periodu od 01. jula do 30. oktobra 2022. godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje sa doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

“Korisnik vaučera je svaki punoljetni građanin Republike Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko Distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja, koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera, a vaučer je moguće iskoristiti isključivo van mjesta prebivališta korisnika vaučera. Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi i sa istim se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom”, navode u Ministarstvu.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije.

U cilju pribavljanja vaučera, građani se obraćaju direktno ugostitelju ili turističkoj agenciji koji učestvuju u projektu, a koji dalje putem jedinstvene elektronske aplikacije Ministarstvu trgovine i turizma podnose prijavu za vaučer.

Liste objekata i turističkih agencija koje trenutno učestvuju u projektu kao i svi detaljni uslovi dostupni će biti na stranici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, u sekciji “Turistički vaučeri” na OVOM LINKU

“Napominjemo da je Javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za učešće u postupku dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj u 2022. godini otvoren za prijave sve do 15. oktobra 2022. godine, te da će spisak objekata i turističkih agencija koji učestvuju u projektu biti ažuriran na dnevnom nivou”, zaključili su u Ministarstvu.

Svi zainteresovani građani za turističke vaučere mogu se prijaviti na OVOM LINKU.

Klikom OVDJE možete pogledati koje su za sada dostupne destinacije.

ATV

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top