Dučićeva ulica u znaku Zrenjanina i Kikinde

Trebinje je danas domaćin ovog događaja u ulici Jovana Dučića od 10 do 14 časova gdje će se zainteresovani posjetioci upoznati sa turističkom ponudom ovih gradova i njihovih manifestacija: Dani Piva-Zrenjanin i Dani ludaje-Кikinda.

Zrenjanin i Кikinda, veliki po svom urbanom duhu, svojoj kulturi i međunacionalnom koloritu, zajedničkim trudom, organizovano, žele da predstave šta je to što ovi gradovi zajedno sa selima, preporučuju posjetiocima, šta je to što vrijedi vidjeti i doživjeti u Кikindi i Zrenjaninu.

Otuda dvije Turističke organizacije udružuju svoje kapacitete i turističke proizvode, sa ambicijom da turističku ponudu smjeste, metaforično u „Veliki banatski šor“, jer kada gosti dođu u ove banatske gradove i sela prvo što vide jesu široke ulice, a jedna od njih, u Кikindi, proglašena je za 24. najlepšu ulicu na svijetu!

U sklopu događaja predviđen je sastanak delegacija Zrenjanina i Кikinde sa Gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima u okviru koga će biti analizirana dosadašnja saradnja i razmatranje zajedničkih tačaka interesa u budućnosti.

Takođe, kulturno-umjetničko društvo iz Zrenjanina nastupiće na kulturnoj manifestaciji „Veče folklora pored Trebišnjice“ koja se ovog vikenda u organizaciji ANI „Jovan Dučić“ organizuje u Trebinju.

Turistička organizacija Grada Trebinja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top