Oštećen avion koji je letio iz Zagreba za Sarajevo, sumnja se da je pucano iz vatrenog oružja

Avion Kroejša Erlajnza (Croatia Airlines) koji je u sredu veče iz Zagreba sleteo na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

Nakon zaprimljene informacije da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zatražio je sprovođenje uviđaja uz prisustvo Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

Dežurni tužilac takođe će biti na terenu na mestu uviđaja i rukovodiće aktivnostima.

Uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo bezbednost leta i putnika, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja, kao i bezbednost  aviona za dalje letove, rekli su iz tužilaštva.

>>> OŠTEĆENJE NA AVIONU NASTALO MEHANIČKIM UDARCEM, A NE METKOM, 12.50 časova

Uviđajem koje je izvršilo Tužilaštvo BiH, prema preliminarnim nalazima, utvrđeno je da ne postoje indicije da je na avionu koji je na sarajevski aerodrom doletio iz Zagreba oštećenje nastalo dejstvom vatrenog oružja.

Prema stavu stručnjaka, oštećenje je izazvano mehaničkim udarcem, saopšteno je iz Tužilaštva BiH čiji je dežurni tužilac koordinisao sprovođenje uviđaja.

Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova baruta, niti drugih koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja.

Tužilaštvo je jutros zatražilo sprovođenje uviđaja nakon primljenih informacija da je redovnom kontrolom aviona na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja.

Nalog za uviđaj izdat je jutros nakon što je pilot aviona koji je u Sarajevo sletio iz Zagreba prijavio oštećenje na letjelici.

Agencije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top