“Turistički vaučeri povlastica domaćim turistima” (VIDEO)

Turistički vaučeri vraćaju se i ovog ljeta. Od 1. jula do 30. oktobra građani Srpske mogu koristiti vaučere u vrijednosti od 100 maraka za domaće destinacije. Ideja je odlična zato je podržavamo, kažu hotelijeri.

“Ranije su turistički vaučeri predstavljali slamku spasa za ugostitelje, sada su povlastica domaćim turistima i mi ćemo vrlo rado i ovaj put podržati tu dobru ideju”, kaže Milica Nosović iz Hotela “Nar”.

“Mislim da i za naše građane to mnogo znači, pogotovo za nekoga ko želi da posjeti Trebinje opet mu je olakšano, nama je to bolje zato što i mi imamo više gostiju iako očekujemo ovu sezonu dobru”, rekla je Branka Ilić, Hotel Integra.

Uslovi kao i prošli put. Vaučere mogu koristiti svi punoljetni građani i  to na svim destinacijama širom Srpske, osim mjesta prebivališta. Pravo učešća imaju svi ugostitelji i turističke agencije koji redovno izmiruje poreske obaveze. 

“Koriste se na način da jedno lice može koristiti vaučer od 100 KM na jednom mjestu minimum od jednog noćenja, dva lica u minimum od tri noćenja a tri lica u minimum od četiri noćenja. To ide isključivo preko turističke agencije kada su ti aranžmani za više lica u pitanju”, objašnjava Marko Radić iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Vaučeri su do sada bila najbolja injekcija za domaći turizam. Zahvaljujući ovom projektu sve je više domaćih gostiju. Najbolje to znaju u trebinjskoj Turističkoj organizaciji. 

“Projekat turističkih vaučera se ispostavio kao pun pogodak i pozitivno je ocijenjen od svih aktera turističke industrije. Prošli put je veliki broj vaučera iskorišten u našem gradu”, istakla je Mirijana Putica, direktor TO Trebinje.

Turističkim vaučerima raduju se i u ostalim dijelovima Srpske. Sa svih odredišta uvjereni da će ovo biti rekordna sezona. Prošli put je u Srpskoj iskorišteno oko 47.000 vaučera.

Turistički vaučeri Vlade Republike Srpske u proteklom periodu su se pokazali kao dobra praksa. Upravo Trebinje, zajedno sa Jahorinom bilo je najtraženija destinacija domaćih turista.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top