Stacionarni radari u Trebinju i Hercegovini još nisu pušteni u rad

Stacionarni radari za kontrolu brzine vozila na prometnijim saobraćajnicama u Hercegovini još nisu aktivirani, a prije nego što se to desi javnost će biti obaviještena, rekao je načelnik Policijske uprave Siniša Laketa.

Laketa je pozvao sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise da bi se očuvalo povoljno stanje bezbjednosti, naročito jer predstoji turistička sezona.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje u aprilu se dogodilo manje krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nego u istom mjesecu prošle godine, pa je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće, ocijenio je Laketa.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković rekao je da je u aprilu zabilježeno 15 narušavanja javnog reda i mira, što je manje za 12 prekršaja u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, Janković je naveo da se u aprilu dogodilo 28 saobraćajnih nezgoda, jedna više nego u istom mjesecu lani.

„Iz saobraćaja je isključen 71 vozač, od kojih 65 zbog vožnje pod uticajem alkohola“, rekao je Janković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje rekao je da su u aprilu zabilježena 23 krivična djela, što je za 23 odsto manje u odnosu na prošlu godinu.

„Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi 91 odsto“, naveo je Vukoje.

Glas Srpske

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top