MLADOST I LJEPOTA OBASJALE GACKO -Ispraćeni maturanti uz muziku i pjesmu (FOTO)

Nakon dvogodišnje pauze, večeras je na matursku proslavu ispraćena još jedna, 74. po redu generacija maturanata Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević” iz Gacka

Maturanti su se okupili u školi, odakle je, uz zvuke trubača, krenuo svečani defile ulicama Solunskih dobrovoljaca i Nemanjinom. Tradicionalno su posjetili crkvu Svete Trojice, posle čega je slavlje nastavljeno u restoranu Karmen.

Direktor škole, Aleksandar Saša Purović, poželio je sreću i uspjeh u daljem životu i školovanju jednoj, kako je rekao, jako dobroj generaciji.

„Ova generacija je bila brojna i jako dobra. Gimnazijalci su bili nešto bolji od stručnih škola, ali ukupno su jedna dobra generacija. Moramo uzeti u obzir da ih je pratila pandemija korona virusa, on lajn nastava, časovi u grupama po 20 minuta, ali mogli smo sa njima raditi i dogovarati. Dva odjeljenja gimnazije imaju jako dobar uspjeh i siguran sam da je pred njima svijetla budućnost i uspjeh i na studijama“, rekao je Purović.

Za učenika generacije proglašena je Nataša Marković. Osjećaj joj nije nepoznat, jer je istu titulu ponijela i u osnovnoj školi, ali svako novo priznanje rada i truda mnogo joj znači i predstavlja motivaciju za dalji napredak.

„Srednja škola mi je bila veoma zanimljiva. Novi izazovi svakoga dana i nova saznanja o stvarima sa kojima sam se svakodnevno susretala, a o kojima zapravo nisam ništa znala, nisam ih razumjela. Nisam učenje doživljavala samo kao obavezu, već sam pristupala sa željom da naučim nešto novo. Možda upravo zbog toga nisam osjetila posebnu težinu puta do uspjeha koji sam postigla. Svakako da je bilo potrebno raditi, truditi se, biti uporan i željeti, pa ponekad se i odreći nečega, ali definitivno da sve to predstavlja ključ uspjeha. Takođe, dobra organizacija vremena je neophodna kako bi se ujedno postigle sve obaveze, ali i našlo vrijeme za sebe, za rekreaciju“, istakla je Nataša.

Od uspjeha u toku srednje škole, izdvaja takmičenje iz ruskog jezika, gdje je osvojila prvo mjesto na regionalnom i četvrto na republičkom nivou, zatim iz demokratije, gdje je sa ekipom iz razreda osvojila prvo mjesto na regionalnom nivou, što je i završna etapa takmičenja. Tu je i takmičenje iz srpskog jezika, sa osvojenim prvim mjestom na regionalnom nivou, dok republički nije održan zbog pandemije. Učestvovala je i na brojnim takmičenjima i olimpijadama, kako iz pomenutih, tako i iz drugih predmeta i veoma je zadovoljna postignutim rezultatima.

Ove godine je u SŠC “Pero Slijepčević” školovanje završilo 117 maturanata koji su bili raspoređeni u pet odjeljenja, i to dva razreda gimnazije, po jedan razred mašinskih tehičara za kompjutersko konstruisanje, ekonomskih tehničara i bravara.

Svim maturantima želimo svako dobro i da uspješno nastave svoje obrazovanje.

Srećno!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top