U Trebinju održana manifestacija “Dani Vojvodine” (VIDEO)

Turistički potencijali Vojvodine predstavljeni su u Trebinju, u okviru dvodnevne manifestacije koju su organizovali Turistička organizacija i Pokrajinski sekretarijat za priverdu i turizam Vojvodine. Cilj je povezivanje obje regije i zajednički nastupi na turističkim tržištima širom svijeta.

Bantaski hljeb, čvarci i pivo, sremske štrudle, fruškogorska vina, uz zvuke vojvođanskih tamburaša začinili su subotnje popodne pod platanima. Ravnica se spustila do hercegovačkih brda i pokazala sve ljepote i turističke i privredne potencijale.

Osim prezentacije razgovaralo se i o zajedničkom nastupu dvije regije, Vojvodine i Hercegovine na trećim turističkim tržištima i mogućnostima saradnje kroz projekte finasirane iz fondova EU.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da su gastro ponuda, vinski turizam, aktivni turizam prisutni u Trebinju, ali i u Vojvodini, te da su gradske vlasti na raspolaganju da još bolje poveže ove dvije regije.

– U 2021. godini najveći broj turista u Trebinju bio je iz Srbije, odnosno Vojvodine, tako da je naš cilj da u narednom periodu još više povežemo ove dvije republike, odnosno regije i da se ponosimo dobrim rezultatima – rekao je Ćurić.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Nenad Ivanišević rekao je da “Dani Vojvodine u Trebinju” imaju za cilj da pokažu sve što ova regija ima, te istakao da ovakve manifestacije imaju za cilj da povećaju broj noćenja, ali su i prilika da se nešto nauči od sredina koje su napredne u turizmu kao što je Trebinje.

On je napomenuo da će se sljedeće sedmice razgovarati o otvaranju Vojvođanske kuće u Trebinju te da se napravi još bolji oslonac za dalju saradnju.

Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić rekao je novinarima da bi trebinjska pijaca mogla da bude budući brend Trebinja.

On je najavio da će u novembru biti održan novosadski Sajam turizma, te predstavio ideju da se u Novom Sadu organizuje Dan Trebinja s ciljem povezivanja privrednika.

Samostalni saradnik u Turističkoj organizaciji Vojvodine Milica Šušnjić izrazila je zadovoljstvo što nakon tri godine ponovo imaju priliku da predstave turističku ponudu Vojvodine u Trebinju, te dodala da se ova manifestacija do sada osam puta održala u Republici Srpskoj.

Ona je najavila da će se u okviru ove manifestacije, između ostalog, biti predstavljena manifestacija “Tur de Fruška” koja objedinjuje sport, privredu i turizam, a biće održana od 20. do 22. maja na Fruškoj Gori.

– Biće predstavljena i gastronomija Vojvodine, koja je veoma značajna tema i nastala je kao miks kuhinja naroda koji žive na prostoru Vojvodine i iz tog razloga je veoma autentična – rekla je Šušnjićeva, koja je saradnik za razvoj i promociju turizma.

Izvor: RTRS/Srna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top