CIK: Od danas se mogu preuzeti obrasci za prijavu učešća na izborima

U sjedištu Centralne izborne komisije (CIK) BiH od danas se mogu preuzeti obrasci za prijavu učešća na opštim izborima 2. oktobra, sapšteno je iz CIK-a.

IZ CIK-a navode da se od sutra do 20. maja podnose prijave za ovjeru učešća na izborima za političke stranke i nezavisne kandidate.

Nakon što CIK BiH ovjeri političke stranke i nezavisne kandidate, od 6. do 14. juna teče rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata.

Pravilnik o prijavi i uslovima za ovjeru političkih subjekata za učešće na opštim izborima 2022. godine dostupan je na www.izbori.ba.

Pravilnikom se propisuje način podnošenja prijava za ovjeru i uslovi za ovjeru političkih subjekata, način podnošenja potpisa podrške i uslovi oslobađanja obaveze prikupljanja potpisa podrške, te način provjere i potvrđivanja potpisa podrške, način podnošenja i visina takse uz prijavu za ovjeru političkih subjekata i obrasci za podnošenje prijava za ovjeru političkih subjekata, kao i izgled i sadržaj obrazaca kandidatskih listi i propisanih izjava za učešće na opštim izborima.

Nezavisne

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top