Uspješan nastup na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija Grada Trebinja zabilježila je izuzetno uspješan, efikasan i zapažen nastup na „43. Međunarodnom sajmu turizma – UFI 2022“ koji je održan u periodu 24-27. marta 2022. godine u Beogradu.

Ovo prestižno turističko dešavanje okupilo je veliki broj posjetilaca i izlagača iz različitih dijelova svijeta, a Turistička organizacija Grada Trebinja nastup je realizovala u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske u okviru zajedničkog promo štanda Republike Srpske u hali broj 4. Beogradskog sajma.

Tokom sva četiri dana trajanja sajma predstavljena je kompletna turistička ponuda Trebinja, kao i privredni subjekti koji se bave pružanjem usluga u turizmu, a na promo štandu mjesto su našli promotivni materijali TO Trebinje, te materijali i proizvodi: hotela, motela, restorana, vinarija, proizvođača suhomesnatih proizvoda, sira, pružaoca usluga u avanturističkom turizmu, te turističkih agencija iz našeg grada.

Posebna pažnja poklonjena je eno-gastro turističkoj ponudi Trebinja i tradicionlnim hercegovačkim proizvodima, pa je u skladu sa tim u subotu 26. marta upriličena promocija Hercegovačke kuće uz prikladnu degustaciju tradicionalnih hercegovačkih proizvoda, a bila je to dobra prilika da se širokom auditorijumu, stručnoj javnosti i brojnim medijima promoviše skorašnji uspjeh na sajmu turizma u Berlinu u vidu nagrade za „najbolju svjetsku priču održivog turizma“.

Cjelokupan nastup je obilježen pozitivnom energijom i visokim stepenom interesovanja za turističku ponudu Trebinja od strane posjetilaca, ljudi iz poslovnog okruženja, ali i medija.

Učvršćene su i ojačane postojeće veze i konekcije sa kolegama, poslovnim partnerima i saradnicima, te ostvareni kontakti i uspostavljena saradnja sa novim poslovnim subjektima.

Dogovoreno je niz konkretnih poslovnih aktivnosti i projekata sa važnim akterima regionalnog turističkog tržišta od kojih izdvajamo: turističke organizacije Beograda, Budve, Vrnjačke Banje, Valjeva, Nikšića, Cetinja, Danilovgrada, Herceg Novog i Tivta, novinare, putopisce i „Travel blogger“-e (Boško Кozarski – „КulTurista“, Tijagov balkan, Lutajući putnik, Jovana Кvržić, „Fly with Masha“, „Petit Futé Travel Guide“, Pariz – jedan od najuglednijih turističkih vodiča za tržište Francuske), te „Čiker MTB Maraton 2022“.

Naši neumorni informatori su čitav tok trajanja sajma imali pune ruke posla, pa je podijeljen veliki broj promotivno-informativnog materijala Turističke organizacije Trebinja i turističkih subjekata iz našeg grada.

Ovako uspješan, zapažen i efikasan nastup uliva optimizam da je pred Trebinjem još jedna uspješna turistička godina.

Više fotografija je dostupno na linku: https://gotrebinje.com/3-22/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top