Evo kako bi Novak ipak mogao da igra na Australijan Openu

Novak Đoković je pred deportacijom! Šok vijesti su osvanule ovog jutra u Srbiji, a glase – ministar Houk je ukinuo vizu najboljem na svijetu i sada počinje opšti haos.

Iako je najbolji teniser svijeta u ponedeljak uspio da pobijedi Australiju na Sudu, ministar za imigracije Aleks Houk je donio rješenje za ukidanje istog. Međutim, i uz odluku o deportaciji mogao da odigra turnir, jer bi imao pravo na žalbu!

Ono što je ključ svega, jeste upravo činjenica da bi vlast mogla da mu izda i privremenu vizu zbog takmičenja u Melburnu.

Ukoliko ministar ukine Đokoviću vizu i on uloži žalbu, opcija koja je otvorena za ministra bi bila da ga pusti iz pritvora uz ‘pomoćnu’ vizu dok žalba traje. To bi moglo da potraje dovoljno vremena da se Đoković takmiči na Australijan openu – riječi su bivšeg zamjenika sekretara australijskog odeljenja za imigraciju Abula Rizvija.

To se poklapa i sa pričom doktora politikologije iz Australije, Pitera van Onselena. Odluka nije samo ‘binarna’ i ne znači da Novak može samo ostati ili biti deportovan. Mogu da mu daju uslovnu vizu, koja je ograničavajuća i koja mu daje naznake gde može da se kreće i šta može da radi. Ili može da ostane u administrativnom pritvoru, gdje bi imao samo dozvolu da ide na stadion da igra ili trenira. Ima opcija koje nisu samo jednostavno deportovanje ili odustajanje od toga – poručio je on.

Obrisan sa liste za trening

Prema pisanju njemačkih medija Novak je prekinuo trening poslije samo pola sata na Rod Lejver areni i to nakon što mu je njegov kondicioni trener Paniki nešto pokazao na svom telefonu.

Sada je “The Age” objavio nešto što je ponovo šokiralo mnoge – ime Novaka Đokovića je skinuto sa liste za popodnevni trening u Melburnu!

Srpskainfo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top