Abazović: Ako se pređe crvena linija, oboriću Vladu

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je u četvrtak u intervjuu da ne razumije zašto se otvorila nova kriza vlasti u Crnoj Gori.

On je objasnio da smatra da je situacija na Cetinju riješena na najbolji mogući način – bez ljudskih žrtava i ozbiljnijih povreda.

“Nisam došao da bih Crnu Goru slao u podjele, već da dam doprinos da se građani pomire. Rekao sam više puta premijeru i kolegama u Vladi i ponavljam da ako se pređe crvena linija, a posljednjim događajima, mislim da su oni tu liniju nagazili… još jedan korak unaprijed i nije nemoguće da nećemo imati novog ministra unutrašnjih poslova, ali nije isto tako mogućnost da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno”, rekao je on.

Dodaje da ne razumije zašto se otvorila nova kriza vlasti.

“Mi smo iz situacije na Cetinju, vrlo krizne, izašli po mom sudu sa fenomenalnim rezultatom Uprave policiije, menadžementa. Bez ljudskih žrtava, teških povreda, uz brojne probleme koji prate taj događaj. Tačno je da smo imali različita mišljenja, ali da idemo u sječu glava i rušenje sektora bezbjednosti koji je jedini po mom sudu dao rezultate u prethodnih godinu dana, po meni je iznenađujuće”, rekao je Abazović.

Kaže da je postignut dogovor sa premijerom da sutra biro za operativnu komunikaciju zasjeda i jedna od tačaka biće uspostavljanje komisije od pet članova koja treba da uradi analizu koordinacije sektora bezbjednosti odnosno učestvovanja svih vezano za dešavanja na Cetinju.

“U Birou su načelnik Generaštaba, direktor ANB-a, direktor Uprave policije, šef Sektora za pranje novca. Mi ćemo odrediti pet osoba, te osobe treba da budu iz različitih institucija, ali da budu profesionalci”, rekao je Abazović.

Agencije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top