Trebinje: Nikad bolja turistička sezona(VIDEO)

Trebinje je mjesecima krcato. Niko ne pamti veći broj gostiju u gradu podno Leotara. I brojke pokazuju da su oboreni svi rekordi. Najviše je domaćih turista koji poručuju , ovaj grad je stvoren za uživanje.

Samo u julu je registrovano namanje 15.000 noćenja. To su najbolje turističke cifre od kada se povezuju Trebinje I turizam.

“Ako uzmemo u obzir da je određeni dio noćenja i neregistrovan možemo da kažemo da je jul mjesec zaista bio odličan. Takvi trendovi su od maja mjeseca, od prvomajskih praznika kada je nadmašen maj iz 2019 koji je bio rekordni, zatim jun takođe izuzetne cifre, nadmašen je jun 2019, jul isto a svi podaci s terena govore da će tako biti i sa avgustom. Možemo zaključiti da je ovo najbolja ljetnja turistička sezona”, rekao je Žarko Vico iz turističke organizacije Trebinje.

Zadovoljni su svi od prodavaca suvenira preko ugostitelja i hotelijera pa sve do gradskih čelnika.

“Opet se ponavlja ono što je bilo u prethodnom periodu da ljudi nemaju gdje da se smjeste, zovu sa svih strana, mijenjaju datume samo da dođu u Trebinje”, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

U Trebinju kažu da su posebno ponosni na to što su ove godine parirali oštroj konkurenciji, Crnoj Gori, koja je na vrijeme otvorila granice i spustila cijene. 

Akcije i kampanje turističke organizacije bile su pun pogodak.

Trebinjski turistički radnici se nadaju da će i septembar oboriti sve rekorde, baš takve su i najave.

ATV

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top