Skandal na otvaranju festivala: Umjetnica zaboravila tekst himne Crne Gore (VIDEO)

Način na koji je na svečanom otvaranju filmskog festivala u Herceg Novom izvedena himna Crne Gore, opravdao je prvu riječ iz slogana. Umjetnica koja je izvodila državnu himnu Crne Gore “Oj, svijetla majska zoro”, nije znala tekst.

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović najavio je da će ta partija podnijeti prijavu protiv organizatora manifestacije, koji su u reagovanju naveli da se radi o nenamjernom propustu.

– Kadrovi partija koje imaju problem sa crnogorskom državnošću sada su počeli da zloupotrebljavaju do skoro prestižne smotre kulture. To im nećemo dozvoliti- objavio je Bogdanović na Tviteru.

Organizatori tvrde- to je nenamjerna greška

Iz organizacije festivala saopštili su danas da se radi o nenamjernom propustu.

– Najteže je nastupati pred domaćom publikom, u svom gradu, što je izazvalo snažne emocije i trenutak dekoncentracije, koji su doveli do nenamjernog propusta u izvođenju himne Crne Gore na otvaranju Festivala- navodi se u saopštenju Direkcije 34. FFHN-MFF-a, prenose Vijesti.

Rekli su da se umjetnica izvinila organizatorima i pokroviteljima festivala i preuzela svu odgovornost na sebe. Nada se, kako navode, da će njeno izvinjenje uvažiti i sve građanke i građani Crne Gore.

– Činjenica je da je sinoć na otvaranju 34. FFHN-MFF došlo do propusta prilikom izvođenja himne, ali nema riječi o tome da je ovo bio namjeran akt njenog ‘prekrajanja’, već se radi o slučajnoj greški mlade umjetnice. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival ponudiće publici kvalitetan program, nova ostvarenja evropske kinematografije, studentske filmove, jugoslovenske klasike, te se nadamo da je ipak to činjenica koja će biti u fokusu medija narednih dana- zaključuje se u saopštenju.

Srpskainfo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top