Usvojeno više odluka u nastavku sjednice Skupštine grada

U današnjem nastavku šeste sjednice Skupštine grada usvojena je politika zaštite životne sredine grada Trebinja, a odbornici su se u diskusijama dotakli i nedavnog požara na deponiji Obodina.

Spaso Radović, načelnik odjeljenja za komunalne i inspekcijske poslove rekao je da se nešto mora rješavati u narednom periodu, da je grad Trebinje pokrenuo inicijativu za nove deponije, da se postojeća zatvori i napravi reciklažni centar.

„To su procedure koje traju, a nekada treba i nekoliko godina da se projekat realizuje, ali se nadam da će grad Trebinje uspješno rješiti ovaj problem“, naveo je on.

Dovoljan broj glasova dobila je i informacija o Savezu opština i gradova istočne Hercegovine, a izvršni direktor Saveza, Luka Petrović je rekao da će se i dalje nastojati održavati dobra komunikacija za predstavnicima lokalnih zajednica u regiji, koja je neophodna za rješavanje zajedničkih problema i dovođenja investitora.

Usvojeno je i više odluka iz oblasti prostornog uređenja, kao i informacija o radu ustanove „Vode Srpske“, sektora za upravljanje riječnim slivom Trebišnjice.

Na današnjoj sjednici odbačen je amandman SDS da se mladi bračni parovi do 35 godina oslobađaju troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta do 80 odsto u rješavanju stambenog pitanja.

Odbornici su usvojili i novu odluku o načinu finansiranja nabavke reflektora za stadion Police.

Po ovoj odluci, novac za nabavku reflektora biće izdvojen u ovoj godini u iznosu od 300.000 KM, a 550.000 KM u 2022. godini.Pročitajte još…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top