U Trebinju oko 7.000 gostiju, u najavi odlična turistička sezona (Foto)

Zainteresovanost za posjetu Trebinju raste iz godine u godinu, a za ovogodišnje prvomajske i vaskršnje praznike u našem gradu iznajmljeno je oko 80 odsto smještajnih kapaciteta.

To su podaci sa sajta “booking.com” za danas i sutra.

Iako je ovo iznenađujući podatak, jer su u pitanju i vaskršnji praznici, gradonačelnik Mirko Ćurić kaže da je ovo nagovještaj dobre ljetne sezone koja nam tek dolazi.

Ćurić navodi da procjene govore da u gradu trenutno boravi oko 7.000 gostiju, a ako bi se uzele u obzir i dnevne varijante taj broj je veći od 10.000.

“Tu su oni smješteni u registrovane smještajne apartmane, te u objektima koji se još uvijek nisu registrovali. A ne smijemo da zaboravimo i da je veliki broj naših sugrađana sa adresom u Srbiji došao da u svom gradu sa svojim najbližim proslavi Vaskrs”, naveo je Ćurić.

subota prvi maj (1).JPG

On je istakao da je interesovanje za Trebinje tokom ljeta i ove godine veoma veliko, navodeći da je naš grad od 7. maja domaćin velikom regionalnom događaju studenata fakulteta političkih nauka.

“Dolazi više od 700 studenata iz cijelog regiona. Oni će ove godine slovenački Poreč zamijeniti Gradom Sunca. To je veliki događaj za Trebinje, posebno ako se uzme u obzir činjenica da su to mladi ljudi iz cijelog regiona, koji će, siguran sam, imati samo lijepe riječi za naš grad”, dodao je Ćurić.

On je apelovao na sve građane i goste da poštuju epidemiološke mjere jer je zdravlje na prvom mjestu.

A da je u Trebinju prava praznična atmosfera govori i podatak da se jutros nigdje u gradu nije mogao pronaći slobodan sto u baštama kafića, a gradske ulice i pijaca bile su pune posjetilaca.

Podaci kažu da su u Trebinje došli uglavnom turisti iz Srbije, Crne Gore i ostatka Republike Srpske i Federacije BiH.

subota prvi maj (3).JPG
subota prvi maj (2).jpg

TrebinjeLive

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top