Krivokapić tvrdi da Temeljni ugovor sa SPC NIJE USAGLAŠEN

Premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da Temeljni ugovor države Crne Gore sa SPC nije do kraja usaglašen sa obje strane.

Premijer je to rekao u okviru “premijerskog sata” ogovarajući na pitanje potpredsjednika Skupštine Strahinje Bulajića.

Bulaljić je u ima više stranaka sa izborne liste Za budućnost Crne Gore pitao premijera da li je zajednička saradnja dijela skupštinske većine i vlade moguća nakon njegovog zahtjeva za smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića.

Bulajić je konstatovao da će ova vlada ostati poznata najprije po tome što je Leposavić radio na izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti i donošenju Temeljnog ugovora Crne Gore i SPC.

Krivokapić je rekao da je prirodno da se ima odgovorni odnos prema svom djelovanju.

– Uporno postavljanje pitanja o Srebrenici ima veze s manipulacijom i željom da neko upada u zlonamjerno postavljene zamke – rekao je premijer i dodao da se ne slaže da je odgovor Leposavića o Srebrenici bio ekspertski.

Prema riječima premijera, mjera za saradnju nije kada se izgubi povjerenje u nekog ministra.

Bulajić je upitao premijera kako to da u izbornoj kampanji prošle godine, u kojoj su zajedno učestvovali, niko nije postavljao pitanje događaja u Srebrenici.

Istakao je i da svi koji su glasali za izbornu listu Za budućnost Crne Gore dijele stav ministra Leposavića o događajima u Srebrenici.

Bulajić je takođe rekao da se sporazum trojice lidera o radu vlade, koji je, kako je rekao, potpisan iza leđa pomenute koalicije, ne bavi Srebrenicom. Pitao sam vas samo jedno u najboljoj želi i namjeri, da li ste spremni na kompromis toleranotnos mir i dogovor u vladi koju ste formirali, a mi podržali – rekao je Bulajić.

Premijer mu je odgovorio da ima apsolutno pravo da pokrene pitanje povjerenja ove vlade, a Bulajić mu je uzvratio da on to nije ni pomenuo.

Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top