Gacko: Zabrana paljenja guma za prvomajske praznike

Iz Кabineta Načelnika i Odjeljenja za inspekcijske poslove Opštine Gacko saopštili su da će u periodu do prvog maja biti pooštren nadzor na lokacijama na kojima je u prethodnim godinama uočeno paljenje guma. Nadzor će se vršiti dronom, a u akciji kontrole i sprečavanja ove nezakonite radnje učestvovaće i komunalni policajci, vatrogasci i dobrovoljci.

Na tom tragu, upozoravaju se i vlasnici vulkanizerskih radnji da ne dozvole neovlašćeno uzimanje guma za potrebe izazivanja požara i ugrožavanja životne sredine, života i zdravlja građana.

Shodno odredbama Zakona o prekršajima, kao i Zakona o zaštiti vazduha, za počinioce koji budu zatečeni u vršenju ove nezakonite radnje propisane su novčane kazne do 500 КM. U skladu sa odredbama Zakona o prekršajima, za prekršaj koji počini maloljetno lice do 14 godina, kazniće se njegov roditelj ili staratelj. Takođe, troškovi uklanjanja guma i sanacije terena biće ispostavljeni licima koja budu zatečena u vršenju ovih radnji.

Iz opštinske uprave navode i da je ovakava akcija neophodna, koliko zbog zaštite životne sredine, toliko i zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj opštini.

Кontakt telefon za prijavu mjesta na kojima je uočeno odlaganje guma je 066/983-378.

Izvor: Radio Gacko

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top