Vlada RS donijela Uredbu o raspodjeli sredstava ugostiteljima

Vlada Republike Srpske, na današnjoj sjednici, donijela je Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona za period oktobar – decembar 2020. godine.

Kako je saopšteno iz Vlade, cilj donošenja uredbe je pružanje podrške za održavanje likvidnosti privrednim subjektima, koji obavljaju ugostititeljsku djelatnost u objektima za smještaj, djelatnost turističke agencije i izvođačku umjetnost, a koji s obzirom na postojeću epidemiološku situaciju trpe štetne posljedice zbog smanjenja obima poslovanja.

Privrednim subjektima, koji ispunjavaju uslove propisane Uredbom, biće uplaćeni porezi i doprinosi na platu po svakom zaposlenom radniku prijavljenom na puno radno vrijeme ili preduzetniku koji nije obveznik doprinosa na osnovu radnog odnosa ili korisnik prava na penziju, u skladu s propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak, za period oktobar – decembar 2020. godine, naveli su iz Vlade RS.

Nezavisne

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top