Višković: Zdravlje i privreda na prvom mjestu

Mjere poput nošenja maski, držanja distanci i higijene moraće da se primjenjuju i kada se uđe u ozbiljniji proces imunizacije, izjavio je premijer Republike Srpske i predsjednik Republičkog kriznog štaba Radovan Višković, gostujući na RTRS.

Višković je istakao da je Vlada Srpske dosad uspješno finansijski pomagala privrednim subjektima i da će to nastaviti da radi i dalje.

– Teško je donositi odluke i snositi odgovornost. Morate da omogućite ljudima da rade, da zaštitite ekonomiju, ali morate da vodite računa i o zdravstvenom sektoru, o privredi – rekao je Višković.

Premijer Srpske je podsjetio da će privrednim subjektima, koji ispunjavaju uslove propisane Uredbom, biti uplaćeni porezi i doprinosi na platu po svakom zaposlenom radniku prijavljenom na puno radno vrijeme ili preduzetniku koji nije obveznik doprinosa na osnovu radnog odnosa ili korisnik prava na penziju, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak za period oktobar – decembar 2020. godine.

– Apsolutno da neću da budem nepošten u smislu “hajde da tražimo krivca za ovu situaciju u nekom drugom”. Svi smo mi doprinijeli ovoj lošoj situaciji. Ovu situaciju možemo poboljšati ili pobijediti samo svi zajedno – poručio je Višković.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top