Gradnja Duhovnog centra u Mrkonjićima teče planiranom dinamikom i na ponos građana

Pravoslavni duhovni centar u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog posjetili su danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik Područne privredne komore Trebinje Duško Pantović.

Oni su upoznati o dinamici izgradnje ovog duhovnog kompleksa, u okviru kojeg se, pored postojeće Crkve Svetog Vasilija, gradi niz objekata i pješačke staze, koje će pohoditi vjernici i poklonici ovog svetitelja. Svi objekti grade se od tradicionalnih materijala, u skladu sa duhovnom tradicijom i crkvenim graditeljstvom.

“Duhovni centar u rodom selu Svetog Vasilija Ostroškog gradi se na ponos Trebinja, Hercegovine, cijele Republike Srpske i vjerujućeg srpskog naroda. Uvjeren sam da će ovaj kompleks uskoro dobiti svoju punu ulogu kao duhovni i hodočasnički centar, koji će doprinijeti ukupnoj turističkoj ponudi ove regije i razvoju vjerskog turizma”, istakao je Košarac.

On je naveo da će ličnim sredstvima podržati nastavak izgradnje Pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima.

Vrijednost izgradnje ovog centra je 2,5 miliona KM, a sredstva su obezbijedile vlade Republike Srpske i Srbije, grad Trebinje, te brojni donatori. 

Foto: Naša Hercegovina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top