Predstavnici Područne privredne komore na sastanku u Gradskoj upravi: Podsticaji i smanjenja naknada za spas turizma

Turizam kao vodeća grana privrede na jugu Republike Srpske osjetio je najveće posljedice od pandemije virusa korona. O tome su danas razgovarali predstavnici Područne privredne komore Trebinje i novoizabrani načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo, Bojan Vučurević.

Fokus razgovora su bili podsticaji za turizam i ugostiteljstvo na području naše regije, te smanjenje naknada.

Predsjednik Područne privredne komore Trebinje, Duško Pantović, pozdravio je interes i volju za saradnju načelnika Vučurevića.

Raduje me činjenica da načelnik dolazi iz realnog sektora i da je spremno ušao u ovaj posao, te sa puno energije pokazao interes i razumijevanje za najoštećeniju granu privredne i posljedice koje na ovu granu ostavlja pandemija virusa korona. Danas smo predložili nekoliko rješenja koji će biti za korist svih učesnika u turizmu i ugostiteljstvu. Lično vjerujem u tim ljudi koji vode Gradsku upravu, javne ustanove i preduzeća, te da ćemo zajedničkim radom uz međusobno uvažavanje i razumijevanje iznaći najbolja rješenja“, rekao je Pantović.

Na sastanku se otvoreno razgovaralo o podsticajima za turizam i ugostiteljstvo, te o smanjenju komunalne takse i komunalnih usluga, kao i smanjenje boravišne takse, a sve prateći slične primjere iz regiona koji su se smanjivanjem cijena postavili kao konkurentniji od nas.

Smanjenje cijena turističkih naknada predstaviće Trebinje i okolinu kao konkurentno mjesto u regionu, jasna je poruka sa ovog sastanka.

Učesnici sastanka se nadaju da će naići na razumijevanje Gradske uprave grada Trebinja, te da će se današnji zahtjevi uskoro usvojiti, za opštu korist.

Među predstavnicima Područne privredne komore Trebinje ovom sastanku su prisustvovali i Kosta Ćeranić predsjednik Skupštine Područne privredne komore Trebinje i Veselin Savić, direktor Područne privredne komore Trebinje.

Naša Hercegovina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top