Naša Hercegovina

PU Trebinje: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće, Laketa govorio o paljevini automobila

Predstavnici Policijske uprave Trebinje danas su održali konferenciju za štampu na kojoj su govorili o rezultatima rada Uprave u toku 2020.godine.

Na konferenciji su govorili načelnik Policijske uprave Trebinje, Siniša Laketa, načelnik Sektora policije Petar Kozjak i načelnik Sektora kriminalističke policije, Velibor Vukoje. Prema riječima Siniše Lakete načelnika Policijske uprave Trebinje bezbjednosna situacija je ocijenjena kao zadovoljavajuća.

Kako se danas moglo čuti u periodu januar decembar 2020. godine, evidentirano je 434 slučaja narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno 667 počinilaca, a u oblasti bezbjednosti saobraćaja broj nezgoda je manji za 15,5 odsto. Evidentirano je za 7,1 odsto manje krivičnih djela kao i za 11,2 odsto manje slučajeva zloupotrebe opojnih droga.

Novinare je danas posebno interesovalo dokle se stiglo u oblasti rješavanja krivičnih djela oštećenja tuđe stvari odnosno paljevine automobila.

” U većini slučajeva riječ je o posipanju vozila nekom zapaljivom tečnosti i pod nadzorom tužioca u toku su i određena vještačenja. Postojeća operativna saznanja se provjeravaju i neozbiljno bi bilo od mene da kažem da će uskoro biti određenih rezultata ali u cilju istrage ne bih bilo šta da komentarišem o eventualnim materijalnim dokazima ili biločemu vezanom za istragu“, rekao je Laketa

Radio Trebinje

Input your search keywords and press Enter.