Naša Hercegovina

Grad Trebinje podržao izgradnju centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici

Grad Trebinje donirao je 2.000 KM, a opštine Kalinovik i Čelinac po 1.000 KM za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov je naveo i da je grad Trebinje otkupio 20 knjiga „Humano srce Srpske“ u vrijednosti od 1.000 KM, a da su ta sredstva namjenjena za izgradnju centra.

On je pojasnio da je knjiga projekat Odbora, a autor je Slavko Basara, te da će sva sredstva od njene prodaje biti usmjerena da pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Za dovršetak Centra „Podrži me – 9. januar“ još je potrebno više od 45.000 evra. Sada je u fazi unutrašnjeg uređenja, te uređenja ograde i dvorišta.

„Vjerujemo da ćemo ga uz podršku Republike Srpske uskoro i završiti i dati na korištenje za oko 150 djece koje okuplja Udruženje roditelja `Podrži me` u Kosovskoj Mitrovici“, istakao je Arlov.

On je podsjetio da je ovu humanitarnu akciju do danas podržalo više od 60 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske, ali smatra da će do kraja godine, do kada traje akcija „Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji“, biti još veća.

Input your search keywords and press Enter.