Naša Hercegovina

Svi su danas gledali Draginju

Draginja Vuksanović Stanković, bivša predsjednica SDP-a i poslanica u republičkom parlamentu, obratila se mandataru Krivokapiću uz napomenu da građani Crne Gore nisu od njega očekivali da zemlju učini dijelom „srpskog sveta“, već da se „zajednički borimo protiv organizovanog kriminala i korupcije“.

Rekla je i da građani nisu glasali za Krivokapića „kao srpskog kralja u srpskoj državi“, a mandataru „objasnila“ da on nije „srpski kralj, niti će Crna Gora ikada biti srpska zemlja ili srpska država“.

Istakla je da su građani od njega očekivali da omogući struki da vodi glavnu riječ, a ne da zemlju vraća u Srednji vijek.

Zamolila je Krivokapića da kao premijer ne ljubi ruke sveštenicima i ne „poklekuje“, te da tako „štititi dostojanstvo jednog velikog ponosnog naroda“.

Tražila je od njega da kaže, imenom i prezimenom, ko su stručnjaci Upravnog prava koja su mu poomogli u planu reorganizacije ministarstava.

U novom šovinističkom istupu zamjerila je Krivokapiću što je „ključne resore dao ljudima koji ne priznaju ni Crnu Goru, niti crnogorsku naciju“ i poručila mu da se zakoni neće pisati u crkvi. džamiji, sinagogi ili katedrali.

Krivokapićevu izjavu da će Vladu da bazira na temeljima 4E (energetika, ekonomija, ekologija, efikasnost) nazvala je netačnom, uz konstataciju da se ova Vlada pravi na osnovu 4S.

„To vam nećemo dozvoliti.“, hrabro je uskliknula!

Osvrnula se i na nedavne izjave evropskog komesara za proširenje, Olivera Varheljija, i rekla da bi mu „bolje bilo da se manje prčio, a da je više čitao istoriju Crne Gore“.

in4s

Input your search keywords and press Enter.