Naša Hercegovina

Trebinjke Sara i Ana Milanović, košarkaškom loptom gađaju u svoje snove

U životu je bitno imati cilj. Sve dok imate cilj i dajete sve od sebe da bi ga postigli, vi zapravo živite. Dvije sestre, Sara i Ana gađajući u koš teže ka svojim snovima, da zajedno istupe na teren i na njemu ostave svoje srce igrajući košarku.

Sara i Ana Milanović, ponos svojih roditelja i grada Trebinja, košarkaškom loptom iscrtavaju svoje snove i svakom novom trojkom žive slobodu.

Odrastajući uz dvojicu starije braće, koja su se takođe bavila košarkom, Sara je odlučila da im parira. Uhvativši brata za ruku, imala je devet godina kada je otišla na prvi trening.  Onog trenutka kada je uzela košarkašku loptu u ruke shvatila je da je neka posebna sila veže za ovaj sport, zavoljela je košarku. A kako se mlađe sestre ugledaju na starije, petogodišnja Ana je posmatrajući sestru krenula njenim stopama.

Svoje početke i uspjehe Sara je ostvarila kao prvotimac u ŽKK Leotar 03. Nastupala je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH. Prošle sezone Milanovićeva je igrala za Feniks u okviru Prve lige RS.

„U Leotaru sam bila sve do ove sezone, gdje sam i osvojila brojne medalje i pehare. Ove sezone sam odlučila da se prepustim  novom izazovu i sada igram za OKK „Feniks“ iz Banja Luke u okviru prve lige BiH“, istakla je Milanovićeva.

Svoja iskustva u novom klubu podijelila je sa nama, gdje je navela da je za sada zadovoljna uslovima kao i samim timom.

„Dobro sam se uklopila, to je moj tim, moje djevoke. Mi smo kao jedno i imamo visoke ciljeve. Očekujemo „play off“ ali zašto ne i pobjedu. Trudimo se, dajemo sve od sebe i mislim da to i zaslužujemo“, podijelila je sa nama svoja očekivanja.

Kada smo joj pomenuli bivšu ekipu, Sara nije krila emocije, te nam je rekla da nije svejedno odvojiti se od ekipe sa kojom je provela jedanaest godina, ali da svaki igrač mora biti spreman na odlazak.

„Toliko uspomena me veže za moj matični klub, ali svaki sportista mora da teži ka boljem. Odlaskom se učimo prilagođavati svim okolnostima, usavršavamo se i stičemo nova iskustva“, rekla je Milanovićeva.

Sarina mlađa sestra Ana, njen ponos ali i mlada nada srpske košarke, igra za reprezentaciju Srbije. Sara nam je otkrila da Ana svoju karijeru nastavlja u Crvenoj Zvezdi.

Milanovićeve imaju svoj cilj, a to je da zajedno igraju i svoje uzbuđenje dijele na terenu.

„Teško mi je što je sestra otišla na jednu a ja na drugu stranu. Cilj nam je da se ponovo sastanemo i igramo zajedno“, navela je Sara.

Smatraju da je košarka  postala jako važna u njihovom životu,  to je nešto što ih povezuje, čini jačim i hrabrijim. Jedna drugoj su uzor i podrška.

Mladima poručuju da pronađu sebe, da budu uporni i teže ka zacrtanim planovima i bez obrzira na uspone i padove da nikada ne odustaju.

Nikolina Sudar,

HP, septembar 2020.

Input your search keywords and press Enter.