Grad obezbijedio podršku RS Udruženju penzionera Grada Trebinja

Nakon sprovedenog javnog poziva, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je potpisao ugovor o dodjeli sredstava udruženju penzionera „Republika Srpska – Udruženje penzionera Grada Trebinje“.

Ugovor je u ime udruženja potpisao predsjednik Mirko Milojević koji je danas iskazao zahvalnost Gradu i gradonačelniku Trebinja.

„Zahvaljujem gradonačelniku za razumijevanje i ovu podršku, posebno kada se uzmu u obzir okolnosti u kojima su se naši penzioneri našli zbog pandemije koronavirusa,“ rekao je Milojević.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da je Grad i ranije pružao podršku udruženjima penzionera, ali da je to ove godine posebno važno jer su starija lica, odnosno penzioneri, teže pogođeni situacijom zbog korone.

„Mi smo uvijek nastojali da pružimo podršku penzionerima kroz redovna budžetska sredstva, ali i kada nam se obrate pojedinačno za pomoć. Imamo puno razumijevanje za njihove potrebe, pa smo i ove godine, uprkos situaciji sa koronavirusom, udruženjima penzionera dodijelili sredstva po javnom pozivu za finansiranje projekata iz oblasti brige o starima,“ rekao je gradonačelnik.

Republika Srpska – Udruženje penzionera Grada Trebinja će doznačena sredstva utrošiti kroz tri projekta koja se odnose na liječenje i podršku bolesnim i teško pokretnim penzionisanim licima, kao i na unapređenje kvaliteta života penzionera u Trebinju.

Izvor: Grad Trebinje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top