Naša Hercegovina

Petru Spaiću dva zlata u Foči

Noćnom vertikalnom trkom sinoć je u Foči počela dvodnevna turističko-zabavna manifestacija „Drinska avantura“, koju organizuje Omladinski pokret Foča.

Tridesetak takmičara iz Foče, Ustikoline i Trebinja trčalo je od Gradskog trga do Planinarskog doma „Zabrana“, a prvi kroz cilj prošao je Trebinjac Petar Spaić, drugi je bio Кemal Šahović iz Ustikoline, dok je Fočak Dejan Vrećo bio trećeplasirani.

Trčanjem se bavim rekreativno, a inače sam seniorski vicešampion BiH u biciklizmu. Organizacija trke je odlična, kao i staza. Za mene je trka bila i suviše kratka, ali ipak naporna. Uspon je velik i mora dosta brzo da se trči. Do cilja mi je trebalo oko deset i po minuta” – rekao je Spaić nakon trke.

U konkurenciji djevojaka najbrža je bila četrnaestogodišnja članica Atletskog kluba „Sutjeska“ Кatarina Tupeša.

Treniram dvije godine i ovo je za mene bila posebna trka, jer prvi put trčim do Planinarskog doma. Trka je bila naporna zbog velikog uspona i mnogo će mi značiti ovo iskustvo u nastavku bavljenja atletikom“- rekla je Tupeša.

„Drinska avantura“ se nastavila i danas, kada su ljubitelji biciklizma mogli da uživaju u rekreativnoj vožnji bicikala od Foče, preko Pješčanih piramida, do Miljevine, a prvo mjesto i u ovoj trci osvojio je Petar Spaić iz Trebinja. Drugoplasirani je bio Miloš Bodiroga, član PD “Vučji zub” Trebinje.

Naš Trebinjac Petar Spaić, koji je član BK “Mostar” več sutra učestvuje na državnom prvenstvu u maratonu u Blidinju.

Danas će u 18.00 časova, na ušću Ćehotine u Drinu, ljubitelji ribolova moći da učestvuju u „Ribolovačkoj priči“, maloj školi ribolova i akciji poribljavanja Drine.

Odlukom Štaba za vanredne situacije opštine Foča, usljed pogoršane epidemiološke situacije, odgođena je ovogodišnja regata rijekom Drinom koja je bila planirana u okviru manifestacije „Drinska avantura“.

Manifestaciju su podržali Opština Foča, humanitarna organizacija Кatolički servis pomoći (CRS) i USAID-ov projekat PRO-Budućnost.

Izvor: Radio Foča / Naša Hercegovina

Foto: Naša Hercegovina

Input your search keywords and press Enter.