Odbojkaški klub ”Ljubinje Bankom” prvak Republike Srpske u muškoj konkurenciji

Upravni odbor OS RS donio je odluke o načinu završetka stalnih takmičenja u OS RS u takmičarskoj 2019/2020. godini.
Prvenstvo u Prvoj muškoj ligi završava se prihvatanjem plasmana na tabeli iz ligaškog takmičenja konačnim poretkom na osnovu člana 4. stav 3. propozicija takmičenja.Donošenje ove odluke nije bilo moguće bez saglasnosti svih klubova koji su bili uključeni u takmičenje. Na ovaj način svi naši sportski protivnici pokazali su fer i korektan odnos prihvatanjem ovakve odluke.

Podsjećamo da je prije prekida prvenstva ekipa OK “Ljubinje Bankom” zabilježila 11 pobjeda i samo 1 poraz, osvojila 31 bod (7 više od drugoplasirane Drine) i tako obezbjedila prednost domaćeg terena do kraja Play off-a.

Puleni trenera Miladina Rudana prikazali su najkvalitetniju odbojku u Prvoj muškoj ligi Republike Srpske i sasvim zasluženo obezbjedili povratak u Premijer ligu BiH. “Zadovoljstvo osvajanja titule svakako da bi bilo veće da smo titulu osvojili pobjedama i u utakmicama koje su bile predvidjene da se odigraju propozicijama takmičenja.” – napisali su na svom zvaničnom FB profilu predstavnici kluba.Osvajanjem titule prvaka u Prvoj ligi RS i povratka u elitni rang BiH odbojke posle četiri godine, plasmanom u finale KUP-a RS i polufinale KUP-a BiH ostvarena je jedna od najuspješnijih sezona ljubinjske odbojke u posljednjih desetak godina.

Istok/OK “Ljubinje Bankom”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top